Bestraten

Bestraten klinkt wat negatief in het huidige tijdperk van aandacht voor meer biodiversiteit in de tuin en de populariteit van bewegingen als operatie steenbreek. Maar uiteindelijk bent u daar wel op naar zoek. Wij noemen het dan ook liever sierbestrating. Wij vinden ook dat een tuin volledig bestraten niet gewenst is. Echter zonder een fijn terras heeft u geen optimale tuinbeleving. Op deze pagina gaan wij in op de hoofdgroepen van type bestrating, onderhoud en verwerking.

Tuin met kleinformaat bestraten

We beginnen bij het kleinformaat: klinkers, waaltjes, trommelkasseien, drumstones en vlakstones. De tuin bestraten met een klein formaat steen geeft een zeer romantische of nostalgische uitstraling. Het past perfect bij landelijke villa's, boerderijen of als u een tuin wilt aanleggen in Engelse stijl. Dat wil niet zeggen dat u geen gebruik kunt maken van kleinformaat voor een moderne tuin. Ook is het leuk om te bestraten met een combinatie van grote terrastegels en kleinere stenen.

Meer informatie over klinkers

Bestraten met tegels

Groot formaat tegels zijn enorm populair in de tuin. Het is niet alleen strak en modern, het kan een tuin ook heel ruimtelijk maken. De keuze in tegels is enorm. Wij splitsen dit type tuinbestrating in twee groepen. De betontegels en de keramische tegels. Betontegels zijn het goedkoopst. Keramische tegels zijn duurder maar daarentegen ontzettend onderhoudsarm en er is heel veel keuze in kleur en design.

Meer informatie over betontegels
Meer informatie over keramische tegels
Meer informatie over tuintegels


Prijzen bestrating

In onze webcatalogus staat bij nagenoeg ieder product de consumentadviesprijs vermeld. Dit is per vierkante meter inclusief BTW. Uiteraard exclusief kosten voor bestraten. De prijs voor bestraten hangt af van het type product. Het leggen van keramische tegels is bijvoorbeeld duurder dan het leggen van betontegels. En ook het verwerken van kleinformaten is vaak weer duurder omdat dat arbeidsintensiever is. Wat ook nog meespeelt is hoeveel voegmiddel er benodigd is. Vraag altijd een offerte aan bij een ervaren hovenier of stratenmakers. Die weet namelijk exact wat de beste verwerkingswijze is per type tegel of steen. 

MBI 5 stars
MBI Dealers
Ben je op zoek naar een dealer bij jou in de buurt?